Livet som det är

Siar om framtiden

Fredag idag, men det är nästan lite svårt att skilja på vilken veckodag det är. Underbar känsla för det innebär ju någonstans att dessa lediga dagar gör gott. Att kropp och själ har gått in ett skönt tempo där dagar och tider inte är viktiga.

Min fredag har i alla fall varit väldigt skön. Startade min morgon som jag alltid gör – med en go kopp kaffe och sen en stund i meditation. Därefter tog jag på mig träningskläderna och begav mig iväg till gymmet. Idag blev det ett härligt benpass. Det enda smolket i bägaren var att mina hörlurar la av efter bara sisådär en tio minuter in i passet. Insåg hur otroligt viktigt det är för mig med bra musik när jag tränar. Att det ger extra pepp och gör passet roligare. Men, men… det var bara att köra på med ett leende på läpparna. Jobbet skall ju trots allt bli gjort.

Efter träningen var det dags att få åka till frisören och ge håret en omgång. Jag får väldigt ofta frågor på hur jag sköter om mitt hår och det är också många som undrar om jag har löshår. Men jag har egentligen inga bra tips alls att dela med mig av. För jag gör nog precis tvärtemot allt man borde. Jag tvättar håret varje dag, ibland till och med två gånger om det blir ett extra träningspass. Fönar och plattar det dagligen. Gör sällan inpackningar och besöker frisören kanske tre gånger om året. Så jag antar att min kvalitet på håret är genetiskt plus att jag troligtvis via mitt sätt att leva ger det bra förutsättningar att må bra genom min kost, mina tillskott och att jag tränar, yogar och är rädd om mitt mående på insidan. Kanske påverkar det. Och löshår skulle jag aldrig sätta i eftersom jag misstänker att det skulle bli rätt ofräscht efter ett tag med tanke på all träning och svetten som kommer med den.

Eftersom jag går så sällan till frisören njuter jag otroligt mycket när jag väl är där. Lyxen att få sitta ner och bli omhändertagen. Njuta av go kopp kaffe och den där goa hårbottenmassagen när de tvättar håret. May god! Så skönt!

Så gott kaffe hos frisören idag

Jag blev jättenöjd med resutlatet. Håret känns fräscht och fint. Och kul att även frisören sa att hon tyckte att jag hade grym kvalitet på håret.

Nyklippt och nylockad!

När jag var klar hos frissan hämtade jag upp Rebecca för att åka och köpa nya hörlurar. Det fanns hur mycket som helst så det var inte helt enkelt att välja. Men till slut hittade jag några jag gillade och som hade bra ljud. Skall bli kul att testa dem imorgon. Längtar faktiskt lite extra till träningen bara på grund av mina nya lurar.

Därefter stack vi iväg och handlade. Vi skall nämligen ha en mysig hemmakväll med hemlagad god mat och så skall vi äta nyttiga muffins som Rebecca har bakat nu på eftermiddagen. Blir de tipp-topp lovar jag att dela med mig av receptet.

När vi kom hem var jag på riktigt tokhungrig och galet sugen på en bananpannkaka. Tur att det är så enkelt att slänga ihop och alltid lika gott. Idag blev den helt perfekt. Älsk på det!

Känslan när bananpannkakan blir helt perfekt!

Fick reda på att intervjun som Kungälvs-Posten gjorde med mig för ett par veckor sedan var med i tidningen som kom ut idag. Där fick jag sia om vad jag tror om framtidens hälsa. En av de saker som jag uttrycker i artikeln är att jag hoppas att alla företag kommer vara så smarta att de lägger in obligatorisk tid för träning och återhämtning på samma sätt som att det idag är lagstadgat att man skall pausa för lunch varje dag. Jag säger också att jag tror att vi kommer se mindre av hetsiga dieter, detoxar, ultralopp och liknande för att istället äta och träna utifrån vad vi var och en på riktigt mår bra av. Vi är unika och behöver därför olika. Min förhoppning är att vi kommer förstå detta och bli mer nyfikna på oss själva istället för att kopiera någon annans val. Tyvärr siar jag även om ökad ensamhet och ett större glapp mellan de som mår bra och de som mår dåligt. Plus att jag delar med mig av lite fler tankar såklart i artikeln. Vad tror du om vår hälsa framåt?

Artikel från Kungälvs-Posten idag

Nu skall jag fixa vidare här hemma med tvätt, disk och annat. Tänk att jag gillar alla de där vardagliga hemmasysslorna. Att få pyssla med det i lugn och ro utan den minsta stress i kroppen. Det är fint det.

Ha en riktigt fin kväll nu kompis!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.asanyvall.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *