Livet som det är

Bra och dåligt samtidigt!

Lediga dagar, men jag vaknar ändå tidigt varje morgon. Det är nog egentligen bra för jag antar att kroppen då är utvilad, men jag har en längtan efter att verkligen få sova ut. Känner mig liksom trött och pigg samtidigt just nu. Tror att det är för att kroppen mår bra efter min satsning på att ta hand om den på bästa sätt, men att jag mentalt är rätt sliten. Det har varit ett tufft år och jag tror att det tar ut sin rätt nu när jag har tillåtit mig själv att vara helt ledig några dagar. Som att själen kommer ikapp och knackar ömsint på dörren. Talar om att det behövs lite tid att bara få vara och plocka fram det där som jag medvetet under året gömt undan för att jag där och då behövde leva på. Då fanns inte utrymme, men nu finns det.

Jag tycker någonstans att det där är så himla fint – att vi får lov att spara sådant som vi för tillfället inte mäktar med att bearbeta. För att livet just då mer behöver hanteras, som ett sätt att överleva. Men, det gäller ju att sedan ta fram det och göra det som krävs för att läka och helt må bra. Annars blir den där ryggsäcken tyngre och tyngre för varje år som går. Min ryggsäck är inte så tung att bära eftersom jag är noga med att stanna upp och ta hand om det som gör ont. Men ingen av oss lyckas att ha den helt tömd hela tiden. Då och då behöver man tid för att bearbeta sådant som skapat sår inuti, oavsett vad det är. Och det är nog så att jag är där nu. Att det är dags att se vad som skramlar runt där i min ryggsäck. Innerst inne vet jag. Men nu skall ta tag i det, Omfamna det och se vad jag behöver för att läka och sedan gå vidare med en lättare packning. Det kommer bli skönt. Eller rättare sagt, jobbigt och skönt samtidigt.

Men jag skall inte grotta ner mer i detta. För det behövs inte. Jag skall ta hand om det och göra de förändringar som är nödvändiga. Men jag kan samtidigt må bra. Det är något som jag tänker att vi ibland missar. Att det går att må bra och dåligt samtidigt. Och att det är väldigt bra. Det innebär egentligen att man bestämmer sig för att man mår bra och ser allt fint man har i sitt liv, men att det finns något som gör att man mår dåligt som nu går att reda ut. Man mår i botten bra – ett läge att återgår till – när man har jobbat med sig själv i det som behöver jobbas med. På så vis behöver man inte vara så rädd för att fastna i att må dåligt. Man besöker bara det där dåliga en stund, för att sedan ta sig tillbaka till det som är bra. Det gör stor skillnad. Och en nyckel många gånger för att orka ta tag i tuffa saker.

Nu skall jag ta ytterligare en kopp kaffe och krypa tillbaka ner i sängen en stund. Bara vara och njuta av tystnaden. Se det fina i att ha vaknat tidigt. Har hunnit landa fint i mig själv och har nu hela dagen framför mig. En dag som troligtvis kommer innehålla träning med Rebecca och sedan en stunds yoga. I övrigt helt oplanerad dag. Det bästa med att vara ledigt tycker jag!

Jag hoppas att du också får njuta av lite ledighet i nu i jul! Och att du ger dig själv utrymme till att ägna din tid åt sådant som påverkar dig och ditt välbefinnande på ett positivt sätt. Att du njuter mycket och att du ger dig själv det du behöver. Som att kanske lyxa dig med att bearbeta något i den där ryggsäcken som även du bär runt på. För det är banne mig kärlek det!

Ha en fin-fin dag kompis!

Instagram: @asanyvall

Hemsida: www.asanyvall.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *